מדוע חשוב להתכונן לפרישה?
רובנו מחכים ליום בו נפרוש כדי להתחיל להגשים חלומות
אם נתכונן נכון, נוכל להתחיל להגשים את החלומות כבר היום ולהמשיך גם בפרישה.
לתשומת לב, שליש מהשכר מופרש לפנסיה! זהו סכום לא מבוטל וכדאי ואף רצוי לנהל את הכספים האלו כך שיעבדו טוב יותר עבורנו.
בעידן של תוחלת חיים עולה, ישנה חשיבות רבה לבדוק ולדעת מה צפוי לנו בפרישה, כשאנו צעירים, הפרישה נראית לנו כל כך רחוקה ואיננו מתפנים לטפל בכספנו המופרש ממשכורתנו ישירות לקרן הפנסיה ומושקע על ידי בתי ההשקעות או חברות הביטוח,
כיום, רובנו נמצאים בקרנות הפנסיה הצוברות או בביטוחי מנהלים, הפנסיה שתהיה לנו הנה נגזרת ישירה מהסכום שיעמוד לרשותנו בגיל הפרישה, כיום 62 לאשה 67 לגבר וככל שהצבירה תהיה גבוהה יותר כך הקצבה החודשית תגדל.
מה עלינו לעשות כדי שנוכל להגדיל את הפנסיה שלנו ולשמור על רמת החיים גם בפרישה?
- דמי ניהול – ככל שדמי הניהול שלנו יהיו נמוכים כך הצבירה שלנו תגדל. קרנות ברירת המחדל מעניקות דמי ניהול נמוכים משמעותית, הן פתחו את השוק לתחרות וניתן לנהל מו"מ עם החברה המנהלת לכם את הפנסיה, בפוליסות ביטוח מנהלים כמעט ולא ניתן להשפיע על דמי הניהול, בדקו מתי הצטרפתם לפוליסה ומה היא מבטיחה לכם, לפני שעושים שינוי, מומלץ להתייעץ.
- מסלול חסכון – ישנם מסלולים תלויי גיל אך אם אתם צעירים, יתכן ומתאים לכם לקחת סיכון גבוה יותר ולהפקיד את כספי התגמולים במסלול מנייתי, את כספי הפיצויים המעסיק יבקש להשקיע בצורה סולידית יותר על מנת שלא ימצא את עצמו צריך להשלים לכם מכספו בעת עזיבת העבודה, שוק ההון הוכיח כי מסלול המניות הניב תשואה עודפת על פני זמן.
- מסלול ביטוח – ביטוחים עולים כסף, גם אם בקרנות הפנסיה הם נמוכים יחסית, וודאו שאתם נמצאים במסלול ביטוח המתאים למצבכם המשפחתי, לדוגמא, רווק אינו צריך ביטוח שארים, וניתן לבטל זאת אחת לשנתיים וכך לחסוך עלויות.
- תשואה – כיום ניתן להשוות תשואות באתר גמלנט – חפשו את החברות שמשיגות תשואות גבוהות לאורך זמן. ככל שהתשואה תהיה גבוהה יותר כך היתרה שלכם תלך ותגדל. (אפקט ריבית דריבית)
- חוסן פיננסי וגודל החברה המנהלת – חשוב לוודא שהחברה יציבה.
- פיזור – עדיף לפזר את הנכסים על פני מספר חברות כדי להקטין סיכונים.
- פיצויים – להימנע ממשיכת כספי פיצויים בעת עזיבת עבודה, משיכת כספים היום תקטין בעתיד את הקצבה החודשית שהרי כספי הפנסיה מורכבים מהפקדות של פיצויים ותגמולים של המעסיק ובנוסף תגמולי העובד.
- שכר מבוטח – בדקו בתלוש השכר שלכם מהו השכר המבוטח לפנסיה – ישנם מקומות עבודה בהם רק שכר הבסיס מבוטח ואילו רכיבי השכר הנוספים כמו שעות נוספות אינן נכללים בפנסיה וזה יכול ליצור פער גדול בקצבה העתידית.